De wieg van de tango stond aan het einde van de negentiende eeuw in Buenos Aires, waar Afrikaanse ritmes met Europese harmonieën samensmolten. De dans werd in Argentinië mateloos populair en beleefde tussen 1930 en 1950 zijn gouden jaren, ‘la época de oro’. De tango overleefde dictaturen en popmuziek, werd beïnvloed door jazz en klassieke muziek, maar bleef zichzelf. Tegenwoordig is de tango populair in vrijwel alle delen van de wereld.

Tango-ensemble La Ocasión (opgericht in 1993) bestaat uit:

Jos Ende – accordeon
Willem Gotink – gitaar
Pamela Mercera – cello
Evelyne Montens – zang

La Ocasión stemt haar repertoire af op úw gelegenheid:

Voor milonga’s (dansgelegenheden) spelen we ons dansrepertoire. We putten daarbij uit de traditie van de gouden jaren en maken de muziek dienstbaar aan de danser, zoals de klassieke Orquestas Tipicas dat zo goed konden.
Publiek dat vooral komt om te luisteren kan rekenen op een muzikale ervaring die gebaseerd is op het recentere tijdperk van de tango, zoals bijvoorbeeld Astor Piazzolla dat vertegenwoordigde.

Wij zijn niet tevreden voordat het ons lukt de dansvloer op te laden met een energie die via het hart direct naar de voeten van de dansers gaat, of – bij een concert – het publiek te emotioneren met de poëtische kant van de tango.

La Ocasión heeft in het verleden met verschillende zangers samengewerkt waaronder Huub de Bruijn, Carlos Alberti en Xavier Alberto.